Dakisolatie
Dakisolatie
Kosten

Kosten dakisolatie

De prijs van het isoleren van een dak hangt af van de unieke eigenschappen van een woning. De grootte van de zolder zal van invloed zijn op de prijs en de waardering van de gebruikte materialen heeft ook een impact. Ook het inhuren van een aannemer zal een factor zijn. Het zelf kunnen installeren van het juiste product kan u veel geld besparen. Hier zijn de verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden en de bedragen die met deze overwegingen verband houden.

Kosten voor zolderisolatie en besparingen

Hoeveel geld kunt u besparen als u zolderisolatie installeert? Wij helpen u mee bij het afwegen van de kosten en besparingen van het plaatsen van zolderisolatie in uw woning.

Het installeren van zolderisolatie kan uw energierekening met maar liefst 300 euro per jaar verlagen. Hoeveel u kunt besparen hangt af van uw huis. Blijf lezen voor meer informatie. We hebben uitgewerkt hoeveel u kunt besparen op uw energierekening en hoelang zolderisolatie nodig is om zichzelf terug te verdienen. Deze terugverdientijd is erg kort als u niet eerder een zolderisolatie had, maar onze berekeningen hebben aangetoond dat u nog steeds kunt besparen door de hoeveelheid zolderisolatie die u hebt te verhogen. Naast de prijs van zolderisolatie en besparingen geven we ook uitleg over de soorten zolderisolatie – en onthullen we de beste gratis en goedkope isolaties.

Zolderisolatiekosten en -besparing

Professioneel geïnstalleerde zolderisolatie voor een typisch driepersoonskamer, twee-onder-een-kapwoning met centrale gasverwarming kost zo’n 350 euro. Het kost ongeveer twee jaar om zichzelf uit te betalen door de besparingen die u maakt op uw stookkosten. De aanbevolen dikte voor zolderisolatie is 270 mm. Het eerste wat u dient te doen is controleren of u überhaupt isolatie hebt in uw zolder en, indien u dat hebt, hoeveel. Als u al enige isolatie in uw zolder hebt, maar het is minder dan de aanbevolen 270 mm, dan kunt u nog meer besparen op uw energierekening door deze bij te vullen. In de onderstaande tabellen, die van elkaar gescheiden zijn afhankelijk van het criterium of uw zolder al dan niet geïsoleerd is, kunt u zien hoeveel het installeren van zolderisolatie kost. Ook kunt u zien hoeveel u per jaar bespaart in geld en CO2 en hoe snel u uw geld terugverdient in factuurbesparingen. Natuurlijk is het veel goedkoper om de isolatie te kopen en zelf te monteren – hierdoor zou u de terugverdientijd aanzienlijk verkorten. Zolderisolatie kost doorgaans ongeveer 20 voor een rol van 100mm die bedoeld is om 8m² te bedekken.
 

©2023 dakisolatie-prijzen.nl